Stress – burn-out – bore-out – depressie – hoogsensitiviteit – overprikkeling – ADHD – autisme – … het zijn allemaal begrippen die de dag van vandaag niet meer abnormaal zijn. Hoe moeten we die balans vinden tussen onze kinderen opvoeden terwijl we zelf helemaal overprikkeld zijn?

In een maatschappij waarin steeds meer druk op ons wordt gelegd en waarin we steeds vaker onszelf compleet verliezen, lijkt het opvoeden van kinderen plots een onbegonnen taak.

Het is dan ook niet te verwonderen dat steeds meer koppels besluiten om geen kinderen te nemen, wanneer ze met deze feiten dagelijks worden geconfronteerd.

Maar is het echt zo erg gesteld? Is het niet meer om te keren? Kunnen wij niets anders doen dan machteloos toe kijken, hoe ook onze kinderen onder de druk bezwijken?


Een positieve toekomst

Laat me even duidelijk maken dat dit alles zo niet moet zijn en dat we een positieve toekomst tegemoet kunnen gaan!

Hoe?

Door de eigen verantwoordelijkheid op te nemen en simpel te starten bij jezelf.

Wanneer we namelijk als ouders zelf onze eigen verantwoordelijkheid opnemen, zijn we in staat letterlijk de wereld te veranderen, te beginnen zeer kleinschalig bij jezelf maar snel beïnvloedt je je omgeving en zet je zo een domino effect in gang.

Door dat je aan jezelf gaat werken, zorg je ook op de best mogelijke manier voor je kinderen.

Je kinderen zien namelijk hoe jij als ouder omgaat met de dagelijkse uitdagingen van het leven en dit weet om te keren naar iets positiefs. Zij zien het belang van eigenliefde, doordat je meer energie zal krijgen om hen je volle aandacht te schenken! Zij zien dat door positief in het leven te staan en je eigen verantwoordelijkheid te nemen, je het eigen leven naar je hand kan zetten en dit een positieve invloed heeft op de omgeving!


3 tips naar eigenliefde

 1. Breng balans in mind – body & soul

  Holistisch betekent kijken naar het geheel, het zou dan ook niet mogen verbazen dat het van uiterst belangrijk is ALLE delen van jezelf de aandacht te geven die het verdient.

  Verzorg zowel je lichaam, geest als ziel door het dagelijks aandacht te geven.

  Je lichaam door gezonde voeding & beweging. Je geest door meditatie, studies, begeleiding, sociale omgang, etc. Je ziel door te luisteren naar je intuïtie, jezelf graag te zien, dankbaar zijn voor alles wat je hebt, open staan voor groei, etc.

 2. Kinderen als motivator

  Ben je even je motivatie kwijt, zie je het bos door de bomen niet meer? Kijk dan naar je kinderen en stel jezelf volgende vragen: “Wat voor voorbeeld geef ik hen”? “Wat wil ik hen meegeven”?

  Het zal meestal niet lang duren dat je bepaalde inzichten krijgt om weer in actie te treden.

 3. De kracht van positief denken

  Zit er even wat tegen? Maak er de gewoonte van om uit elke mindere situatie toch 1 positief punt te halen! Geloof me ze zijn er ALTIJD, je moet soms gewoon iets dieper graven.

  Door telkens iets positief te halen uit een negatieve situatie, wordt je brein geconditioneerd naar een meer optimistisch brein.

  Wanneer je positief in het leven staat, kan je veel sneller de zaken relativeren en dingen loslaten.

  Beeld je eens in hoeveel gelukkiger je zou zijn, als je de dingen sneller zou kunnen loslaten?

  Beeld je nu eens in, hoeveel makkelijker de opvoeding van je kinderen wordt als je bovenstaande tips toepast en jezelf op een andere manier in het leven plaatst!

LevensSter

Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*