LevensSter

Always be true to yourself

Massages

massages

We leven in een drukke en stressvolle maatschappij. Dat is een feit. Je af en toe een moment tot intense ontspanning gunnen, door middel van massages is dan ook een echte aanrader.

Wij bieden daarom graag een leuk aanbod massages aan, zodat je terug helemaal tot jezelf kan komen en met vernieuwde energie in onze maatschappij kan stappen.

massages


Ons massage aanbod:


Effecten van massages

Massage wordt over het algemeen vooral preventief ingezet, want voorkomen is beter dan genezen.

Hiernaast kan massage ook bijdragen aan herstel (dient in overleg met geneesheer besproken te worden).

Uiteraard geeft een massage verschillende effecten, maar het werkt in de eerste plaats vooral op de zenuwreceptoren van de huid.

Deze receptoren worden door verschillende ritmische bewegingen gestimuleerd en verzenden zo impulsen naar het centrale zenuwstelsel, dat op zijn beurt weer ontspanningsimpulsen terugstuurt naar de spieren.

Zo heeft ook elke massagebeweging (effleurage, kloppen, enz.) een eigen werking op het lichaam, met eigen effecten als gevolg. Dit zijn o.a. aanzet tot celdeling en verbeterde werking van onderliggende huidlagen, een betere vochtregulatie door het optimaliseren van de werking van zweetklieren en talgklieren, een verbeterde bloedcirculatie en nog meer.

Vervolgens heeft een ontspannende massage ook een zeer gunstig effect op de bloedsomloop, de lymfeklier werking, de spieren en het skelet. (Voor meer informatie hierover, vraag het gerust tijdens een sessie).


Verschillende soorten massage 

Men weet allicht dat er vele verschillende soorten massagetechnieken bestaan en dat het grote verschil voornamelijk ligt in de origine, Oosters of Westers.

Het mag duidelijk zijn dat gelijkwaardig en aanvullend zijn, dit wil zeggen dat er geen enkele als “beste” kan uitgeroepen worden.

Wanneer men kijkt naar het aanvullende karakter, kan men het mooie ervan ook niet ontkennen. Ieder mens is uniek en heeft dus ook zijn eigen, unieke en aangepaste massagetechnieken nodig. Dankzij deze vele mogelijkheden is dit mogelijk en kan ieder mens op zijn eigen niveau geholpen worden.


LevensSter en massages

Bij alle massages, uitgevoerd binnen LevensSter, wordt er gebruik gemaakt van verschillende methodieken. Naargelang intuïtief aanvoelen, wordt er o.a. gebruik gemaakt van: hot-stones, kruidenstempels, reiki, edelstenen, etc.

LevensSter gelooft sterk in een holistische & intuïtieve werkwijze.

Dit houdt in dat er gekeken wordt naar het geheel en gegraven wordt naar de diepte.

Dankzij de verschillende methodieken die ik de voorbije jaren heb mogen leren kennen, kan ik specifiek en zeer individueel te werk gaan.

Uiteraard is dit steeds met de goedkeuring van de klant en zal nadien ook steeds overlegd worden, welke ervaring de klant had tijdens (en na) de behandeling.

Vroeger hield ik me strikt aan de procedures die ik geleerd had op school, maar heb tijdens de jaren ontdekt dat ik me hiermee vast zet en me niet voor de volle 100% kan geven. Nu ik echter me de vrijheid gun om op mijn gevoel af te gaan, zie ik de effecten bij mijn klanten veel groter worden.

Op het einde van iedere behandeling is er steeds de ruimte om nog even te praten en een kaartje te trekken ter inspiratie.


Het knuffelhormoon

Wist je dat?

Wanneer men gemasseerd wordt (en dus aangeraakt wordt) maakt het lichaam oxytocine aan, dat ook wel het KNUFFELHORMOON genoemd wordt.

Laat het dan ook niet verbazen dat een massage kan helpen bij stress, oververmoeidheid en in sommige gevallen ook bij depressies.

Dit hormoon zorgt namelijk voor een geborgen gevoel en rust, wat uiteraard je een gelukkiger gevoel kan geven en daardoor de stress kan verminderen.

Je kan je nu wel inbeelden, waarom het zo belangrijk is dat de band tussen cliënt en masseur zo goed en vertrouwelijk is. Aangezien het hormoon enkel wordt aangemaakt wanneer de aanraking liefdevol en met vertrouwen wordt gegeven.

Boek nu een massage bij LevensSter

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*