LevensSter

Always be true to yourself

Reiki

Reiki

Reiki = een universele levenskracht

Met een Reiki healing, help ik jouw energie te helen bij ziekten en onbalans. Hiermee wordt bedoeld dat de Reiki zowel emotioneel, mentaal, fysiek en spiritueel de energie helpt te herstellen.

Reiki werkt holistisch waarbij wordt gezocht naar de diepere oorzaak van de klachten. Het stimuleert de zelf genezende krachten in het lichaam en grijpt zo onrechtstreeks in op eventuele symptomen!


Reiki

Een korte uitleg

Waarom legt een moeder automatisch haar handen op een kind, wanneer het gevallen is?

Dit is heel simpel uit te leggen, we dragen namelijk allemaal een universele levensenergie/levenskracht met ons mee en van zodra we contact maken met elkaar wordt deze energie doorgegeven.

Waarom dan toch een Reiki behandeling, als we allen deze energie bevatten?

Zoals we al vermeldden, draagt ieder van ons dergelijke levensenergie met zich mee. Het verschil zit erin dat sommige mensen betere geleiders zijn dan anderen, dit van nature of door een Reiki inwijding, waarbij de kanalen tot dieper contact met deze levensenergie worden opengezet.

Tijdens dergelijke Reiki behandelingen worden lichaam en geest verenigd, met als resultaat een betere harmonie. Hiernaast kom je dichterbij jezelf, wat tot een gelukkiger leven kan leiden.

Iets niet zien of iets niet begrijpen, betekent niet dat het niet bestaat

Wij leven nog steeds in een samenleving die zeer sceptisch is, net hierom wil ik een metafoor meegeven die mogelijks voor extra verduidelijking kan zorgen.

Wij leven momenten volop in het technologische tijdperk en lijken amper onder de indruk van wat de dag van vandaag allemaal mogelijk is.

Zo lijkt niemand nog verbaasd dat wanneer ik mijn smartphone neem en bel met iemand aan de andere kant van de wereld. Terwijl dit hoogtechnologisch product ook bestaat uit factoren/deeltjes/energieën vervoerd in de atmosfeer, die wij niet met het blote oog kunnen zien.

Toch is er niemand die hier nog sceptisch tegenover staat.

Daarnaast mag het ook duidelijk zijn dat Yoga & mindfulness hun effectiviteit al bewezen hebben en zelfs in die mate dat het een serieuze hype geworden is.

Reiki is aandacht geven aan jezelf, jezelf rust gunnen en helemaal tot jezelf komen!

Wat kan een Reiki behandeling zoal voor u betekenen:

 • Harmonie tussen lichaam en geest
 • Terug in balans brengen van jouw energie
 • Ervaar volledige ontspanning en rust
 • Krijg terug energie bij vermoeidheid en futloosheid
 • Los blokkades op zowel op fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel vlak
 • Start van het bewustzijnsproces
 • Voor ieder individu zal het resultaat verschillend aanvoelen

De Reiki beginselen waarnaar we allen moeten streven:

 • Maak je vandaag geen zorgen
 • Roep vandaag geen woede of boosheid op
 • Eer je moeder, vader, leermeesters en ouderen
 • Leef oprecht
 • Toon dankbaarheid aan elk levend wezen

Reiki voor baby’s/jonge kinderen

In principe gelden alle zaken die hierboven genoemd zijn, ook voor de Reiki bij baby’s en jonge kinderen.

Diverse onderzoeken hebben uitgewezen dat aanraken, net als eten en drinken, tot de eerste levensbehoeften behoort. Reiki is een ideale manier om je baby op een liefdevolle manier en met oprechte aandacht aan te raken. Het vergroot het gevoel van welzijn en geborgenheid van je kindje wat de ontwikkeling op alle fronten (lichamelijk, emotioneel, cognitief en sociaal) stimuleert en waardoor ook de band met je baby wordt versterkt.

Het verschil erin ligt echter in de ontvankelijkheid, met als gevolg de duur van een behandeling.

Aangezien baby’s (jonge kinderen) nog maar juist op de wereld zijn gekomen, zijn zij veel ontvankelijker voor het ontvangen van de levensenergie (Reiki). Ze staan nog volledig open voor de wonderen van de wereld, waaronder ook de mogelijkheid dat ze beter kunnen worden doormiddel van levensenergie te ontvangen. Hun verstand zal hen niet in de weg staan, door met rationaliteit alles te gaan ontkrachten.

Met een korte behandeling tussen de 10 – 20 minuten, hebben zij ook meer dan voldoende.

Ongeveer volgende werkwijze wordt gehanteerd:

 • Kinderen tot 8 jaar kunnen binnen een half uur behandeld worden.
 • Kinderen van 1 tot 4 jaar hebben genoeg aan een kwartier.
 • Baby’s kunnen in minder dan een kwartier behandeld worden.

Dit is mooi om te weten, aangezien baby’s, en zeker jonge kinderen, ook niet graag lang stilliggen of zitten. 🙂

Reiki bij baby's

Baby holding mother finger and together form a heart shape by hand.

Wat kan je verwachten bij een behandeling voor baby’s en kleine kinderen?

Dit zal steeds een beetje afhangen van kind tot kind.

Uiteraard leren we elkaar in het begin nog een beetje kennen en moeten we samen ontdekken wat de beste methode zal zijn. Dit doen we tijdens een eerste intake gesprek (kan voorafgaand zijn van een eerste behandeling). Het doel van dit gesprek is om na te gaan waarom er achter een reiki behandeling gevraagd wordt. Zo kan dit puur uit interesse zijn, maar ook met een echt doel (fysiek, mentaal, binnen het gezin of erbuiten). Met de iets oudere kinderen (tussen 5 -8 jaar), wordt er ook zelf een gesprekje aangeknoopt. Dit om te luisteren naar waarom zij denken dat ze er zijn en wat zij verwachten. Samen zoeken we concreet uit hoe de eerste behandeling er zal uitzien.

Vervolgens start de eerste behandeling: waarin het goed mogelijk is dat het ene kindje braafjes kan worden neergelegd op de massagetafel (kussen) of op een kussen op de grond. Terwijl een ander kindje liever in de armen blijft van de mama of de papa en de behandeling dus wordt gegeven terwijl het kindje bij één van de ouders op de schoot zit.

Baby’s hebben vaak voldoende aan de nabijheid. Jonge kinderen mogen terwijl een knuffeltje vasthouden of er kan terwijl een verhaaltje worden voorgelezen door de ouders.

Belangrijk is, dat er gekeken wordt op dat unieke moment, wat de beste manier van aanpak is. En dit alles in licht & liefde.

Tot slot gaan we even terug in gesprek: indien mogelijk met het kind zelf, om na te gaan wat het ervaart/voelt en of hij/zij er iets over wil vertellen. Daarnaast ook zeker met de ouders, om een beetje dieper in te gaan op wat er mogelijks in het gezin zich kan afspelen. Het is namelijk zo, dat praten met een iemand onafhankelijk vaak kan opluchten. Daarnaast kunnen er tips en tricks meegegeven worden, om beter met de situatie om te gaan of bijvoorbeeld andere mogelijkheden mee te geven die er naast Reiki ook kunnen worden aangeboden. Dit door LevensSter zelf, maar ook zeker door partners in de omgeving, met hun specifieke expertise.

Wat kan Reiki bij jonge kinderen betekenen?

 • Krampjes kunnen verminderd worden
 • Rusteloze slapers, kunnen mogelijks beter gaan slapen
 • Overgevoeligheid voor prikkels, kan worden verminderd
 • Ze kunnen zich zelf zekerder gaan voelen
 • Angsten kunnen verdwijnen
 • Het emotionele trauma van de zwangerschap kan een plaatsje krijgen

Jouw investering

Je kan al voor €30 een introductie komen ervaren, zodat je laagdrempelig kan ontdekken of dit iets voor jou is! Een 30 tal minuten gewoon ervaren meer niet.

Als je hierna besluit dat een Reiki healing wel eens datgene kan zijn dat je nodig hebt, kan je kiezen uit volgende 2 arrangementen:

 • New Start: 5 beurten kaart
 • Total acceptance: 10 beurten kaart

Waarom ineens meerdere sessies?

Uit ervaring weet ik dat de eerste 3 sessies meestal dienen om LOS te laten en dit kan met momenten als onaangenaam ervaren worden (niet tijdens de sessie zelf maar nadien). De sessies die daarna volgen, zijn terug opbouwend.

Geef je jezelf dus een nieuwe start cadeau? Of ga je voor de totale acceptatie?


Mocht je nog bijkomende vragen hebben, aarzel dan niet contact op te nemen via mail info@levensster.com. Met veel liefde zal er een antwoord geformuleerd worden.

Nood aan een heerlijke ontspanning en een energieboost bij jezelf? Of maak je je wat zorgen om je kindje?

Maak vrijblijvend een afspraak en wij helpen u graag verder.

Boek nu uw Reiki behandeling bij LevensSter

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*